Meditatie

Kundalini meditatie van Osho:

Deze meditatie is er om de levensenergie op te wekken.

Deze bestaat uit 4 fases: schudfase, dans-fase, sta-fase  en de laatste fase is de lig-fase, de uiteindelijke stilte meditatie.

Deze meditatie doet men met gesloten ogen of geblinddoekt, hoe je het zelf wenst.

We starten met een opwarming in beweging op muziek met daaropvolgend de meditatie.

Wat is meditatie?

Getuige zijn: de ziel van meditatie is een avontuur, het grootste avontuur dat voor de menselijke geest mogelijk is. Meditatie is er gewoon zijn, niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie.

Je bent alleen maar en dat is puur genot. Wanneer je helemaal niets doet, niets lichamelijk, niet geestelijk, op geen enkel niveau, wanneer alle activiteit is gestopt en je zuiver en alleen bent, dan is dat meditatie.

 

Je kunt meditatie niet doen, niet oefenen, jet hoeft het alleen te begrijpen. De essentie, de ziel van meditatie, is leren hoe je getuige kan zijn. Waarnemen is meditatie, wat je waarneemt doet er niet toe.

 

De eerste stap tot gewaarzijn is je heel bewust te worden van je lichaam. Langzamerhand word je bewust van elk gebaar, van elke beweging. En naarmate je bewuster wordt, gebeurt er een wonder, veel van wat je gewend was te doen verdwijnt gewoon, je lichaam geraakt meer ontspannen en wordt harmonieuzer.

Een diepe vrede verspreidt zich in je. Een subtiele muziek doortrilt je lichaam.

De lessen zullen doorgaan onder professionele begeleiding in de sportzaal van de multidisciplinaire groepspraktijk MINT.

 

Adres
Edingsesteenweg 11, 1755 Gooik.

 

Lesdata
ZONDAG: 09:00 - 10:30


12, 19, 26 januari
2, 9, 16, 23 februari
8, 15, 22, 29 maart

Prijs
€15,- / testles
€85,- / 6 lessen 
€160,-/ 11 lessen 

Follow us

  • Facebook - White Circle
  • Vimeo - White Circle

​© 2019 Project C. vzw.